TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Tunas • Bulvės • Kiaušiniai • Pienas • Čedero sūris • Kepsniai

Tuno kepsneliai su sūrio padažu

Jums reikės: (Dviems porcijoms) 1 vidutinės bulvės;
1 indelio (~200 g) konservuoto tuno gabaliukais savo sultyse;
1 š. kaparėlių (nusausintų ir supjaustytų smulkiau);
1 š. smulkintų petražolių;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1 nedidelis kiaušinis;
keli šaukštai džiuvesėlių;
aliejaus kepimui.

Marinatui: Sūrio padažui: 10 g sviesto;
1 š. miltų;
150 ml pieno;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
40 g brandinto Čederio sūrio.

Gaminimo eiga:
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, dar karštas sutrinti ir atvėsinti. Išmaišyti tuną, kaparėlius, petražoles ir prieskonius. Įmaišyti atvėsusias trintas bulves. Formuoti kepsnelius, įmerkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvesėliuose. Apkepti įkaitintame aliejuje.

Padažui sviestą ištirpinti, suberti miltus ir maišant minutę pakepti. Palaipsniui supilti pieną ir maišant užvirinti, kad gautųsi vienalytė masė. Nukėlus nuo ugnies įmaišyti tarkuotą sūrį. Maišyti kol ištirps, galima dar pakaitinti, jeigu sūris neišsilydo.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •