TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Margarinas • Miltai • Kepimo milteliai • Žalioji citrina • Varškės sūris • Kiaušiniai • Mėlynės • Kepiniai

Uogų keksas su laimų glajumi

Jums reikės: 120 g kepimui skirto Rama margarino,
250 g ir 3 valg.š. miltų,
1 arb. š. kepimo miltelių,
1/4 arb. šaukštelio druskos,
180 - 200 g cukraus,
1 valg. š. sutarkuotos laimo (žaliosios citrinos) žievelės,
80-100 g šviežio sūrio be priedų, kambario temperatūros,
2 kiaušiniai + 1 kiaušinio trynys, kambario temperatūros,
maždaug 200 g šviežių mėlynių (ar kitų šviežių uogų), kambario temperatūros.

Glajui: 125 g cukraus pudros,,
maždaug 1-1,5 valg. š. šviežių žaliosios citrinos sulčių.

Gaminimo eiga:
Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių. Maždaug 1,5 l kekso kepimo formą ištepti margarinu ir apibarstyti miltais. Į dubenį išsijojami miltai, kepimo milteliai ir druska. Virtuviniame kombaine suplakamas cukrus su laimo mišiniu. Viskas (kiti paminėti tešlos ingredientai) plakama dar kelias minutes, po to po vieną, plakant, įmaišomi kiaušiniai.

Truputį sumažinamas plaktuvo sukimosi greitis ir palaipsniui supilami miltai. Greitai sumaišoma vienalytė tešla. Sudedamos mėlynės ar kitokios uogos. Tešla dedama į formą ir kepama maždaug 55 min. - 60 min.

Iškepęs keksas paliekamas atvėsti formoje maždaug 10 minučių, po to išverčiamas ant grotelių. Glajui sumaišoma cukraus pudra su sultimis ir užpilama ant kekso. Leidžiama sustingti ir tiekiama.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •