TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Kepimo milteliai • Kiaušiniai • Vanilė • Citrina • Medus • Margarinas • Sviestas • Pienas • Kivi • Mangas • Migdolai • Marcipanų masė • Medus • Kepiniai

Vaisinis tortas

Jums reikės: 250 g rupių kvietinių miltų,
maždaug pusės pak. kepimo miltelių,
1 vanilės lazdelė,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos,
75 g medaus,
1 citrinos sultys,
75 g sviesto arba margarino,
3 valg. š. pieno,
riebalų formai ištepti.

Įdarui reikės: 3 kiviai,
3 mangai,
250 g marcipanų masės,
100 g medaus,
kapotų migdolų papuošimui.

Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir iškrapštyti šerdį. Šias drožles sumaišyti su miltų mišiniu. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską, supilti pusę citrinos sulčių, įdėti kiaušinį bei medų. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti ant miltų kauburėlio kraštų. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą masę. Jei reikia, įpilti pieno. Tešlą apie 30 min. laikyti šaltoje vietoje.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir dėti į riebalais išteptos torto formos dugną. Ją subadyti šakute ir kepti 20-25 min. Pyrago pagrindą ataušinti.

Nulupti vaisius. Mangus perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Kivius supjaustyti griežinėliais, o mangus- mažais kubeliais. Marcipanų masę suminkyti su likusiomis citrinų sultimis bei medumi. Ant biskvito dėti lygų šios masės sluoksnį. Ant viršaus gražiai išdėlioti vaisius, apibarstyti kapotais migdolais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •