TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Vanilė • Marcipanų masė • Miltai • Migdolai • Šokoladas • Abrikosai • Uogienė • Kepiniai

Vanilinis tortas su migdolais

Jums reikės: 6 kiaušiniai,
150 g cukraus,
2 vanilės lazdelės,
1/4 l Šaukštelio druskos,
150 g marcipanų masės,
110 g miltų,
50 g kapotų migdolų,
50 g citrinų cukatų,
75 g juodojo šokolado,
sviesto.

Puošimui: 200 g abrikosų džemo,
30 g skaldytų migdolų,
125 g marcipanų masės,
100 g miltinio cukraus.

Gaminimo eiga:
Į dubenėlį suleisti trynius, suberti 50 g cukraus, vanilės minkštimą, druską ir sudėti marcipanų masę. Tešlą ištrinti iki purumo. Baltymus išplakti iki putų, plakant palaipsniui suberti 100 g cukraus. Baltymų putas atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą.
Miltus sumaišyti su migdolais, tarkuota citrinos žievele, sutrupintu šokoladu ir atsargiai suberti į tešlą.

Torto formą (26 cm skersmens) ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į formą, viršų išlyginti. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Kepti 200C orkaitėje 45-50 minučių. Iškepusį tortą atvėsinti, o vėliau nuimti formą.
Džemą šiek tiek pakaitinti ir aptepti torto viršų. Marcipanų masę sumaišyti su miltiniu cukrumi, iškočioti, apdėti torto viršų bei šonus. Tortą aptepti likusiu džemu ir apibarstyti skaldytais migdolais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •