TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Varškė • Kiaušiniai • Manų kruopos • Pienas • Apelsinai • Apkepai

Varškės apkepas

Jums reikės: 0,5 kg. varškės,
3-4 kiaušiniai,
4 - 5 v. šaukštai manų kruopų,
100 - 120 ml. pieno,
2 v. šaukštai kambario temp. sviesto,
5 v. šaukštai cukraus,
nedidelis žiupsnelis druskos,
džiuvesėlių formai pabarstyti.

Padažui: 3 v. šaukštų cukraus,
nedidelio gabalėlio sviesto,
apelsinų sulčių,
džiovintų apelsino žievelių sirupe.

Gaminimo eiga:
Manų kruopas pamerkiame piene ir paliekame kokiam pusvalandžiui, kad išbringtų. Kadangi dariau iš pusės normos nesinorėjo man atskirai plakti baltymų, tai sudėjau visus kiaušinius (2) (buvo kaimiški dėl to apkepas išėjo toks geltonas ) ir išmaišiau su cukrumi, vėliau sudėjau kambario temp. sviestą, smulkintą varškę ir supyliau manų krupas mirkytas piene, viską gerai išmaišiau, kad nebūtų varškės gumulėlių, skardelę ištepiau sviestu ir apibarsčiau džiuvesėliais. Masę supyliau į formelę ir įdėjau į įkaitintą orkaitę, kepe apie 30 min.

Padažui: į keptuvę su gabalėliu sviesto (labai nedaug) subėriau cukrų ir kaitinau kol cukrus pradėjo karamelizuotis, po to sudėjau apelsinų žievelę ir užpyliau apelsinų sultimis, tirštumą reguliuoju sultimis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •