TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Kiaušiniai Kondensuotas pienas Graikiški riešutai Riešutai lazdyno Migdolai Grietinė Jogurtas Kakava Miltai Sviestas Varškė Riešutai Brendis Kepiniai
Jums reikės: 2 vnt kiaušinių,
1 ind kondensuoto pieno (su cukrumi),
250 gr cukraus,
graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų,
3 šaukštai grietinės arba jogurto,
50 gr kakavos,
250 gr miltų,
200 gr sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
400 gr varškės (pertrintos).
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas.
Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba brendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 - 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršaus užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dedam į orkaitę ir kepam dar 25 - 30 minučių.
Ištraukus leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!