TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Kiaušiniai • Kondensuotas pienas • Graikiški riešutai • Riešutai lazdyno • Migdolai • Grietinė • Jogurtas • Kakava • Miltai • Sviestas • Varškė • Riešutai • Brendis • Kepiniai

Varškės pyragas

Jums reikės: 2 vnt kiaušinių,
1 ind kondensuoto pieno (su cukrumi),
250 gr cukraus,
graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų,
3 šaukštai grietinės arba jogurto,
50 gr kakavos,
250 gr miltų,
200 gr sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
400 gr varškės (pertrintos).

Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas.

Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba brendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 - 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršaus užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dedam į orkaitę ir kepam dar 25 - 30 minučių.

Ištraukus leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •