TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Trešnės • Varškė • Pienas • Citrinos sultys • Kiaušiniai • Razinos • Miltai • Pudingo milteliai • Kepiniai

Varškės tortas su trešnėmis

Jums reikės: 500 g trešnių,
750 g minkštos varškės,
1/8 l pieno,
1 pakelis vanilinio pudingo,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės,
3 šaukštai citrinos sulčių,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas sviesto,
50 g razinų,
Žiupsnelis miltų,
125 g cukraus.

Gaminimo eiga:
Trešnes nuplauti, nusausinti ir išimti kauliukus. Į dubenėlį sudėti varškę, supilti pieną, suberti pudingo milte­lius, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilti citrinos sultis bei su­krėsti trynius. Masę maišykle išplakti iki purumo.
Torto formą (24 cm skersmens) ištep­ti sviestu. Razinas sumaišyti su miltais. Baltymus plakti iki putų, plakant pa­laipsniui suberti cukrų.

Į varškės masę jmaišyti razinas bei bal­tymų putas. Masę atsargiai išmaišyti ir sukrėsti į torto formą. Torto viršų išly­ginti ir papuošti trešnėmis.
Tortą pašauti į vidurinę orkaitės lenty­nėlę ir iškepti. Iškepusj tortą atvėsinti formoje. Kepti 2 valandas, 150 C orkaitėje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •