TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Citrinos sultys • Varškė • Uogienė • Grietinėlė • Želatina • Kepiniai

Varškės vyniotinis su juodaisiais serbentais

Jums reikės: 4 kiaušiniai (tešlai),
4 šaukštai cukraus (tešlai),
4 šaukštai miltų (tešlai),
~ 2 v. š. citrinos sulčių (biskvito sulaistymui),
2 pakeliai (po 180 gr) 9% varškės,
pagal skonį juodųjų serbentų uogienės,
200 ml. grietinėlės,
2 v.š. cukraus grietinėlei,
keli lašai citrinos rūgšties,
1 v. š. želatino,
cukraus pudros (pabarstymui),
kakavos miltelių (pabarstymui).

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai, visus produktus skirtus įdarui, pasidedame ant stalo, kad jie gaminant būtų maždaug vienodos temperatūros.

O dabar gaminam.. kiaušinių tryniai gerai išplakami su cukrumi bei gerai sumaišomi su miltais.
Po to, kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, kad apvertus indą nepradėtų bėgti ir įmaišomi į trynių ir miltų masę.

Tuomet imama kepimo indas, jis pas mane 32x27, įklojamas kepimo popierius, truputį patepame aliejumi ar sviestu bei tolygiai per visą indą paskirstoma tešla.

Kepama 180-200 laipsnių orkaitėje, apie 15 min arba kol gražiai pagels. Iškepus, nieko nelaukiant dar karštą susukame, aš sukau kartu su kepimo popieriumi, po to kai kepinys atvėsta popierius be jokių problemų nusilupa.

Kol kepinys vėsta pasiruošiame įdarą. Pirmiausiai išsibrinkiname želatiną, ją užpilame šaltu virintu vandeniu, vandens pilame tik tiek kad vos vos apsemtų želatiną ir paliekame brinkti.

Varškę gerai išsukame, pabaigoje sudedame uogienę ir gerai išmaišome. Šį kartą uogienė pasitaikė skystesnė, tad dariau su želatinu, bet jei imate uogas ar tirštą uogienę želatinas nebūtinas.

Grietinėlę gerai iki standumo išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi bei lėtai įmaišome į varškės ir uogienės masę.

Kai išbrinksta želatina, ją ištirpiname garų vonelėje ir leidžiame pravėsti.

Per tą laiką pasiruošiame citrinos sulčių kelis šaukštus ar šiek tiek daugiau, jomis apšlakstysime išvyniotą biskvitą prieš tepant įdarą. Aš sulčių nesaldinu, vyniotinis šiaip saldus gaunasi, bet čia jau skonio reikalas.

Po to, išvyniojame atvėsusį biskvitą, nulapant kepimo popierių, biskvitą apšlakstome citrinos sultimis.

Pravėsusią želatiną sumaišome su pasiruošta grietinėlės - varškės mase ir nieko nelaukiant, nes greitai stengsta, įdarą paskirstome ant pašlakstyto biskvito. Atsargiai suvyniojame, standžiai susukame į kepimo popierių, aš susuku į tą patį ant kurio kepė bei dedame vėsiai arba į šaldytuvą, kad sustingtų.

Praėjus nors kelioms valandoms, vyniotinį išvyniojame, apibarstome cukraus pudros ir kakavos mišinuku, pjaustome ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Visgi įdaro perdaug, kitą kartą turėtų užtekti ir pusės, bet esu varškės mėgėja.. tad, visą ir sudėjau.. buvo skanu

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Varškės vyniotinis su juodaisiais serbentais

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •