TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Pienas • Margarinas • Kiaušiniai • Mielės • Kepiniai

Velykinė boba

Jums reikės: 1 kg miltų,
350 g pieno,
300 g cukraus,
200 g margarino,
50 g mielių,
12-os kiaušinių tryniai,
1 sutrinta citrinos žievelė,
1/4 šaukštelio kardamono,
druskos.

Gaminimo eiga:
100 g miltų užplikyti stikline verdančio pieno. Gerai išmaišyti, kad atšoktų nuo indo sienelių, ir ataušinti iki 30 laipsnių. Mieles ištrinti su trupučiu cukraus, atskiesti šiltu pienu, sudėti į plikytą tešlą ir gerai suplakti. Pastatyti 1-1,5 val. šiltai, kad pašiltų.

Kiaušinio trynius ištrinti iki baltumo su likusiu cukrumi. Išlydytą margariną ataušinti ir supilti į pakilusią tešlą. Paskaninti kardamonu ir trinta citrinos žievele. Suberti likusius persijotus miltus ir gerai išminkyti, kol nelips prie rankų. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti tešlą. Ji turi užimti 1/3 formos aukščio. Pastatyti šiltai, kad pakiltų, paskui pašauti į karštą orkaitę (240-250 C).

Kepti apie 1 val. Iškepus palikti formoje, kad sutvirtėtų, paskui atsargiai, paguldžius ant šono, išimti. Iš kiaušinio baltymo, stiklinės cukraus pudros ir šaukšto citrinos sulčių, viską gerai ištrynus, pasigaminti baltą glajų. Juo ištepti bobos šonus ir leisti sukietėti. Viršų užpilti rudu glajumi ir leisti gražiai nuvarvėti (jis gaminamas kaip baltas, tik įdedami 2 šaukštai kakavos).

[Pasidalino: yata]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •