TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Špinatai • Svogūnai • Sriubos

Vengriška kreminė špinatų sriuba

Jums reikės: 500 g šviežių špinatų arba maišelis šaldytų,
2 svogūnai,
25 g sviesto,
3 šaukštai miltų,
250 ml šviežios grietinėlės,
2 kietai virti kiaušiniai,
druska,
pipirai,
malto muskato riešuto arba kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimo eiga:
Špinatus supjaustykite, kietus kotus išpjaukite. Užvirkite puode vandenį (0,5 l), pasūdykite. Sudėkite špinatus, virkite 5-6 minutes. Išvirusius špinatus nukoškite, skysčio neišpilkite.

Pertrinkite špinatus per sietelį į tą patį vandenį. Gilioje keptuvėje arba kitame puode svieste apkepinkite sukapotus svogūnus, sudėkite miltus, pakepkite maišydami dar 2-3 minutes. Stipriai maišant silpna srovele supilkite trintus špinatus su vandeniu į kepintus miltus.

Virkite maišant kol sriuba sutirštės, supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ar kitais prieskoniais, užvirkite ir nukaiskite.
Patiekiant į kiekvieną porciją įdėkite po 1-2 puseles kiaušinio.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •