TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sviestas • Pienas • Kakava • Razinos • Kokoso drožlės • Sausainiai • Desertai

Veronyk tinginys

Jums reikės: 200 gr sviesto,
0,5 litro pieno,
200 gr cukraus,
6 dideli šaukštai nesaldžios kakavos,
vanilinio cukraus šaukštelis,
porą saujų razinų,
porą saujų kokoso drožlių,
4-5 pakeliai lietuviškų sausainių (iš viso 800 - 1000 gr).

Gaminimo eiga:
Pieną kaitiname su sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ištirpus sviestui bei cukrui dedame kakavą (kad kakava netaptu gumuliukais, siūlau ją prieš pilant ištirpinti atskirai poroje šaukstų šilto pieno ir tada supilti į bendrą masę). Nukeliame nuo ugnies, beriame razinas, kokoso drožles bei susmulkintus sausainius, smulkinti sausainius reikia sulaužant juos rankomis, maždaug 1 cm skersmens dydžio gabaliukais. Gerai išmaišome visą masę, kad neliktų sausų sausainių ir susigertų visas skystis.

Siūlyčiau neberti visko iškart, kad netyčia nebūtų per daug ar per mažai sausainių, jei masė jau pakankamai tiršta, likusių sausainių nebedėkite, jei per skysta - prireiks papildomų keleto sausainių :) jei masėje nebėra skysčio, o visi sausainukai gražiai permirkę, tai ir yra tai ko mums reikia, belieka visą masę suversti į celofaninį maišelį, suformuoti rankomis pyragą ir dėti į šaldytuvą arba šaldymo kamerą, kad sustingtų.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •