TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Mielės • Pienas • Miltai • Sviestas • Romas • Kiaušiniai • Kepiniai

Vienos spurgos

Jums reikės: 40 g mielių,
200 ml pieno,
600 g miltu,
druskos,
10 g vanilinio cukraus,
80 g sviesto, ištirpinti,
20 ml romo,
2 kiaušiniai,
80 g cukraus.

Įdarui: 300 g abrikosu džemo.

Cukraus pudra papuošimui.

Gaminimo eiga:
Mieles sumaišyti su trečdaliu šilto pieno, bei ketvirtadaliu miltu. Išplakti kiaušinius ir cukrų iki purumo inde įstatytame į indą su kaitinamu vandeniu.

Įmaišyti į mieles likusius miltus, pieną, druską, vanilinį cukrų ir suminkyti tešlą. Tada į kiaušinių masę įdėti tešlą, sviestą, romą.

Leisti tešlai pastovėti 10 min. Suformuoti iš tešlos spurgų rutuliukus, maždaug po 40 g kiekvienas.
Įkaitinti aliejų kepimui iki 180 laipsnių, kepti jame spurgas 4-5 min iš abiejų pusių, atvėsinti ant popierinių rankšluosčių. Su konditeriniu švirkštu įšvirkšti į kiekvieną spurga džemo, pabarstyti cukraus pudra.

[Pasidalino: Jolka]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •