TOP meniu » Receptainė • Mėsos patiekalų receptai • Jautiena • Subproduktai • Česnakas • Svogūnai

Virtas liežuvis

Jums reikės: jaučio liežuvio (nusipirkau net 1,7 kg. liežuvį),
1 svogūno,
~ 5 skiltelių česnako,
kelių lauro lapelių,
maltų juodųjų pipirų,
juodųjų pipirų žirneliais,
~ 2-3 v. š. druskos.

Gaminimo eiga:
Liežuvį nuplauname bei įtriname prieskoniais.. t.y. druska, maltais pipirais, smulkiai supjaustytais česnakais. Druskos ėmiau maždaug ~ 2 v. š.. Leidžiame liežuviui pasimarinuoti apie 12 val. ar net daugiau, nuo to tik skaniau bus.

Beje, kai išsiviriau, po to kaimynė sako reikėjo dar truputį subadyti, sako geriau pasimarinuoja ir dar skanesnis būna.. bet badysime jau kitą kartą :))

Po to, imame puodą tokį į kurį tilptų liežuvis, pilame šiek tiek vandens, užverdame sudedame pjaustytą svogūną, apie 1 v. š. druskos, pipirų žirnelių ir lauro lapelių, t.p. įdedame pasimarinavusį liežuvį, jei reikia dar įpilame vandens ir verdame ilgai - apie 2 valandas arba kol išverda.

Liežuviui išvirus, jį reikėtų iškart ir nulupti, nes kai visiškai atvėsta sunkiai lupasi. Aš truputį leidau pravėsti ir po to man jis gan puikiai nusilupo..

Ir viskas.. pjauname ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: šiaip druskos kai dėjosi atrodė daug, bet galima būtų ir daugiau, o šiaip 10 balų labai skanu buvo su majonezo ir krienų padažiuku

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Virtas liežuvis

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai • Kepiniai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Apkepai • Blynai • Mišrainės • Kita • Padažai • Kepsniai • Sriubos • Troškiniai •