TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Bulvės • Svogūnai • Lašiniai • Virtiniai

Virtinukai su lašinukais ir bulvėmis

Jums reikės: Miltų,
vandens,
bulvių,
svogūnų,
lašinukų,
druskos, pipiriukų,

Gaminimo eiga:
Tešlą virtinukams kaip ir koldūnams ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo - ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame 3/4 stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.

Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius. Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens). Kai koldūnai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.

Nevirtas bulves sumalame, išsunkiame. Svogūnus ir lašinukus sumalame, viską sumaišome su išsunktomis bulvėmis, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį. Bulvių ir lašinukų imame lygiomis dalimis 1:1, tačiau galie ir fantazuoti pagal savo skonius.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •