TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Varškė Grietinė Miltai Kiaušiniai Virtiniai
Jums reikės: Miltų, vandens, druskos.
Įdarui reikės: 0,5 kg šviežios varškės,
2 valgomųjų šaukštų grietinės,
2 kiaušinių,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
Pasiruošiame įdarą: viską sumaišome į vientisą, elastingą masę. Paruoštą įdarą dedame į virtinukus.
Tešlą virtinukams kaip ir koldūnams ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo - ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame 3/4 stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.
Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius. Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens).
Kai koldūnai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!