TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Varškė • Grietinė • Miltai • Kiaušiniai • Virtiniai

Virtinukai su varškės įdaru

Jums reikės: Miltų, vandens, druskos.

Įdarui reikės: 0,5 kg šviežios varškės,
2 valgomųjų šaukštų grietinės,
2 kiaušinių,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga:
Pasiruošiame įdarą: viską sumaišome į vientisą, elastingą masę. Paruoštą įdarą dedame į virtinukus.

Tešlą virtinukams kaip ir koldūnams ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo - ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame 3/4 stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.

Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius. Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens).

Kai koldūnai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •