TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Vyšnios • Miltai • Virtiniai

Virtinukai su vyšniomis

Jums reikės: Miltų,
vandens,
druskos
Vyšnių įdarui (1 kg).

Gaminimo eiga:
Tešlą virtinukams kaip ir koldūnams ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo - ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame 3/4 stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.

Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius. Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens). Kai koldūnai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.

Pasiruošiame įdarą: Uogas (1 kg) nuplauname, pašaliname kauliukus, užpilame stikline cukraus ir paliekame lėkštėje. Nupilame atsiradusias sultis ir nusausėjusias uogas dedame į virtinukus.
Vyšnių kauliukų neišmetame: užpilame vandeniu (3/4 stiklinės) ir verdame emaliuotame inde. Keletą vyšnių kauliukų (5-7) galite suskaldyti - aromatas bus dar stipresnis. Nuovirą perkošiame, įberiame cukraus, vėl užverdame, atvėsiname ir sumaišome su likusiomis vyšnių sultimis. Patiekiame kartu su virtinukais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •