TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Vyšnios Miltai Virtiniai
Jums reikės: Miltų,
vandens,
druskos
Vyšnių įdarui (1 kg).
Gaminimo eiga:
Tešlą virtinukams kaip ir koldūnams ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo - ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame 3/4 stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.
Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius. Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens). Kai koldūnai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.
Pasiruošiame įdarą: Uogas (1 kg) nuplauname, pašaliname kauliukus, užpilame stikline cukraus ir paliekame lėkštėje. Nupilame atsiradusias sultis ir nusausėjusias uogas dedame į virtinukus.
Vyšnių kauliukų neišmetame: užpilame vandeniu (3/4 stiklinės) ir verdame emaliuotame inde. Keletą vyšnių kauliukų (5-7) galite suskaldyti - aromatas bus dar stipresnis. Nuovirą perkošiame, įberiame cukraus, vėl užverdame, atvėsiname ir sumaišome su likusiomis vyšnių sultimis. Patiekiame kartu su virtinukais.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!