TOP meniu » Receptainė Mėsos patiekalų receptai Vištiena Graikiški riešutai Sūris Sviestas Vynas Ryžiai Sūris (pelėsinis) Riešutai Kepsniai
Jums reikės: 0,5 kg vištienos filė,
200 g graikiškų riešutų,
pelėsinis sūris 200 g,
miltų, sviesto 100 g,
balto vyno,
ryžių 300 g.
Gaminimo eiga:
Vištienos filė 15-30 min pamarinuojame su vištienos prieskoniais, aliejumi ir trupučiu citrinos sulčių.
Įdarui: pelėsinį sūrį sutarkuojame, sumaišome su sukapotais graikiškais riešutais, įberiame bazilikų ir pipirų. Viską gerai išmaišome. (Galime įpjaustyti paprikos, įdėti fetos, ar kitų mėgstamų ingredientų).
Tuomet filė įpjauname peilio galu ir padarome kišenėlę. Į ją šaukšteliu dedame paruoštą įdarą. Filė apvoliojame miltuose ir dedame į keptuvę su sviesto - aliejaus mišiniu. Trumpai apkepame, sudedame apkeptą filė į kepimo skardą, supilame iš keptuvės padažą, įpilame šiek tiek balto vyno, vandens ir dedame į įkaitintą orkaitę 15 min pabaigti kepti.
Ryžius trumpai pakepiname keptuvėje su aliejumi, suberiame į puodą virti, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame šiek tiek balto vyno. Verdame 15-20 min.
Filė išimame iš skardos, o visą joje esantį padažą dar supilame į keptuvę ir maišydami šiek tiek pakepiname , kol sutirštės jame esantys nuo filė nubirę miltai. Gaunamas puikus padažas, kuriuo užpilsime paruoštą mėsą lėkštėje. Kepsnius ir ryžius dedame į lėkštę, užpilame padažu, įdedame šviežių daržovių garnyro.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai Kepiniai Įdaryti patiekalai Sumuštiniai Apkepai Blynai Mišrainės Kita Padažai Kepsniai Sriubos Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!