TOP meniu » Receptainė Mėsos patiekalų receptai Kalakutiena Vištiena Mėsa Sūris parmezano Batonas, Bandelės Kiaušiniai Aliejus Grietinėlė Sviestas Garstyčios Svogūnai Kepsniai
Jums reikės: 500 g maltos kalakutienos arba vištienos,
1 a.š. pjaustytų šviežių čiobrelių,
60 g tarkuoto parmezano sūrio (tarkuoto bulvine tarka),
60 g šviežios baltos duonos trupinių,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui.
Padažui: 200 ml grietinėlės,
2 š. sviesto ar aliejaus,
1/2 -1 š. mėgstamų aštrų ar pagal skonį garstyčių,
1 didelis svogūnas,
1 š. miltų,
pipirų, druskos.
Gaminimo eiga:
Kukuliams skirtus produktus gerai išmaišyti, formuoti graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir apkepti aliejuje. Išgriebus sudėti ant vienkartinių rankšluosčių.
Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepti svieste, kai suminkštėja, pabarstyti miltais, pamaišyti kelias sekundes, sudėti garstyčias ir maišant po truputį pilti grietinėlę. Įberti pipirų, druskos, sudėti kukulius. Užvirus pavirti 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
Vienas receptas su daug variantų. Galima ruošti sveikai, t.y. kukulius ne kepti aliejuje, bet virti garų puode ar kepti orkaitėje, patiekti ne grietinėlės, o pavyzdžiui, pomidorų padaže iš šviežių ar konservuotų pomidorų, baziliko, česnako. Bet šis variantas irgi labai skanus ir maniškio mėgstamiausias, tik reikia nepamiršt, kad kaitinant garstyčių kartumas mažėja, todėl ir padažas švelnėja.
[Pasidalino: Irena]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai Kepiniai Įdaryti patiekalai Sumuštiniai Apkepai Blynai Mišrainės Kita Padažai Kepsniai Sriubos Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!