TOP meniu » Receptainė Mėsos patiekalų receptai Vištiena Mėsa Svogūnai Morkos Salieras Batonas, Bandelės Česnakas Aliejus Sriubos
Jums reikės: 3-4 vištos nugarėlės (arba 2-3 šlaunelės, arba, jeigu krūtinėles nupjaustome nuo visos vištos, tuomet tai, kas liko nupjausčius),
Vandens, kad apsemtų vištieną ir dar antra tiek puodo aukščio,
1 svogūnas,
2 morkos,
ketvirtis saliero gumbo,
3 gvazdikėliai,
5 kvapiųjų pipirų grūdeliai,
10 paprastų pipirų grūdelių,
2 lauro lapai,
sriubos žalumynų paketėlis.
Skrebučiams: Batonas arba prancūziškasis batonas,
Skiltelė česnako,
Alyvų aliejaus.
Gaminimo eiga:
Likusią vištą nuo prieš tai buvusio patiekalo supjaustyti gabalais, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, užvirinti. Kai užvirs, nugraibyti putas, įdėti kubeliais supjaustytą svogūną ir dvi morkas, gabalą saliero šaknies, įberti druskos, keletą gvazdikėlių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapų.
Virti apie 2 - 2,5 valandos. Sultinį perkošti, suberti sriubos žalumynus, pavirti. Patiekti su skrebučiais (batono riekutes pašlakstyti alyvų aliejumi, kepti orkaitėje grilyje, kol paskrus, patrinti skiltele česnako).
[Pasidalino: yarta]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai Kepiniai Įdaryti patiekalai Sumuštiniai Apkepai Blynai Mišrainės Kita Padažai Kepsniai Sriubos Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!