TOP meniu » Receptainė • Mėsos patiekalų receptai • Vištiena • Mėsa • Svogūnai • Morkos • Salieras • Batonas, Bandelės • Česnakas • Aliejus • Sriubos

Vištienos sultinys su skrebučiais

Jums reikės: 3-4 vištos nugarėlės (arba 2-3 šlaunelės, arba, jeigu krūtinėles nupjaustome nuo visos vištos, tuomet tai, kas liko nupjausčius),
Vandens, kad apsemtų vištieną ir dar antra tiek puodo aukščio,
1 svogūnas,
2 morkos,
ketvirtis saliero gumbo,
3 gvazdikėliai,
5 kvapiųjų pipirų grūdeliai,
10 paprastų pipirų grūdelių,
2 lauro lapai,
sriubos žalumynų paketėlis.

Skrebučiams: Batonas arba prancūziškasis batonas,
Skiltelė česnako,
Alyvų aliejaus.

Gaminimo eiga:
Likusią vištą nuo prieš tai buvusio patiekalo supjaustyti gabalais, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, užvirinti. Kai užvirs, nugraibyti putas, įdėti kubeliais supjaustytą svogūną ir dvi morkas, gabalą saliero šaknies, įberti druskos, keletą gvazdikėlių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapų.

Virti apie 2 - 2,5 valandos. Sultinį perkošti, suberti sriubos žalumynus, pavirti. Patiekti su skrebučiais (batono riekutes pašlakstyti alyvų aliejumi, kepti orkaitėje grilyje, kol paskrus, patrinti skiltele česnako).

[Pasidalino: yarta]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai • Kepiniai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Apkepai • Blynai • Mišrainės • Kita • Padažai • Kepsniai • Sriubos • Troškiniai •