TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Faršas • Mėsa • Grybai • Voveraitės • Kiaušiniai • Krakmolas • Porai • Grietinė • Krakmolas • Kepsniai

Voveraičių ir veršienos kotletai

Jums reikės: 500 g maltos veršienos,
500 g voveraičių,
kiaušinis,
šaukštas krakmolo,
poras,
šaukštas miltų,
100 ml grietinės,
stiklinė sultinio,
aliejaus,
30 g sviesto,
maltų pipirų, druskos.

Gaminimo eiga:
Voveraites išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, atvėsinkite ir sumalkite. Sumaišykite su veršiena, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, gardinkite pipirais, druska ir gerai viską išminkykite. Formuokite nedidelius kotletus, pakepkite juos gerai įkaitintame aliejuje ir perkelkite į troškintuvą.

Porą susmulkinkite ir pakepkite su sviestu iki gelsvumo, tada berkite miltus ir maišydamos kepkite, kol jie paskrus. Pilkite į padažą karštą sultinį, pakaitinkite minutę, tuomet krėskite į grietinę ir viską dar minutę patroškinkite.

Pilkite padažą ant kotletų ir troškinkite vidutinio karštumo orkaitėje 40 minučių arba ant ugnies 20 minučių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •