TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sluoksniuota tešla • Kondensuotas pienas • Sviestas • Citrinos sultys • Uogienė • Serbentai • Desertai

Vyniotinis - tinginių Napaleonas

Jums reikės: 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
160 g sviesto (82 proc. riebumo),
1 indelis saldaus kondensuoto pieno (400 g),
keli šaukšteliai vanilinio cukraus,
keli šaukštai juodųjų serbentų uogienės (kuo tirštesnės).
citrinos sulčių (pagal skonį).

Gaminimo eiga:
Pirmiausia išsikepame juosteles: sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite pailgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis ir iškepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduos, o jei orientyrui kepa apie 10 min. Iškepusias juosteles atvėsinkite.

Pasiruošiame kremą: sviestas ir saldus sutirštintas pienas turėtų būti kambario temperatūros, tad išėmus iš šaldytuvo juos reikėtų kažkurį laiką palaikyti kambaryje, idealiausiai būtų per naktį. Sviestą tiesiog supjaustome smulkiai į elektrinio plaktuvo indą, taip pat sudedame ir sutirštintą pieną bei gerai išplakame iki vientisos masės. Beplakant, suberiame vanilinį cukrų bei kad skonis būtų gaivesnis, įspaudžiam šiek tiek citrinos sulčių.

Pasitiesiame maistinės plėvelės ar kepimo popieriaus, aš tiesiau kepimo popieriaus, popierių truputį ištepam kremu, ant kremo dedam sluoksnį juostelių, aš dariau maždaug keturis sluoksnius. Tiesa kelias juosteles pasiliekam trupiniams, vyniotinio paviršiaus pabarstymui. Juosteles patepam kremu, dėliojam antrą sluoksnį, ant viršaus kremo sluoksnis bei uogienės, paskirstome tolygiai, kelis šaukštus. Vėl juostelės ir vėl kremas ir taip baigiam sluoksniuoti plonesniu kremo sluoksniu.

Imam už krašto popieriaus ir šiek tiek paspaudžiant susukam, suformuojant vyniotinį, užsukame galus ir dedam į šaldytuvą. Šiaip nekantriausiems, už kokių 5 valandų jau galima ir skanauti.

Nors kaip ir bet koks kitas nekeptas tortas ar pyragas, tampa tik skanesnis ilgiau palaikant šaldytuve, nors aišku ilgiau kaip 3 dienas gal ir nevertėtų laikyti.

Prieš skanaujant, nuimam kepimo popierių ir vyniotinį apibarstome pasiliktomis bei smulkiai sutrintomis juostelėmis.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Žinoma dar darysiu, tik gal kitą kartą daugiau citrinos sulčių, vanilinio cukraus nedėsiu bei tirštesnės uogienės reikėtų arba tik juoduosius serbentus iš uogienės ir aišku šį vyniotinį vertėtų ilgiau nei 1 dieną palaikyti, mažiau trupės bei geriau pjaustysis. O visumoje labai skanu

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Vyniotinis - tinginių Napaleonas

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •