TOP meniu » Receptainė Uogų, vaisių patiekalų receptai Vyšnios Razinos Mielės
Jums reikės: 500 g vyšnių,
5 l vandens,
500 g cukraus,
saujelė razinų,
25 g šviežių mielių.
Gaminimo eiga:
Vyšnias nuplauname (jei yra noras išimame kauliukus), užpilame verdančiu vandeniu, palaikome kol truputį pravėsta bei aptriname kad atsirastų sulčių, tam puikiai tinka bulvių trintuvas. Tuomet susidariusias sultis nupilame į didesnį indą bei dapilame virinto vandens, kad gautųsi 5 litrai, suberiame cukrų (atidedame kelis šaukštus mielėms), pamaišome kol jis ištirps, leidžiame pravėsti. Kai pravėsta, bet turėtų būti šilta, suberiame razinas.
Mieles dedame į puoduką, ant viršaus užberiame atidėdą cukrų ir maišome kol ištirpsta mielės, jas t.p. supilame į indą. Indą statome šiltesnėje vietoje ir paliekame ramybėje, kad pradėtų rūgti.
Surūgusi gira perkošiama, supilstoma į stiklinius butelius ir laikoma šaldytuve. Šiame etape žinoma geriausia pasikliauti skoniu, skanu? - pilstome į stiklainius, bet egzistuoja ir, sakykim.. bendra taisyklė giroms: kai giroje nebelieka mielių kvapo - gira paruošta.
Skanaus ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Jau keli metai, kaip vyšnių sezone pas mus karaliauja, būtent vyšnių gira
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!