TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Vyšnios • Razinos • Mielės •

Vyšnių gira (II)

Jums reikės: 500 g vyšnių,
5 l vandens,
500 g cukraus,
saujelė razinų,
25 g šviežių mielių.

Gaminimo eiga:
Vyšnias nuplauname (jei yra noras išimame kauliukus), užpilame verdančiu vandeniu, palaikome kol truputį pravėsta bei aptriname kad atsirastų sulčių, tam puikiai tinka bulvių trintuvas. Tuomet susidariusias sultis nupilame į didesnį indą bei dapilame virinto vandens, kad gautųsi 5 litrai, suberiame cukrų (atidedame kelis šaukštus mielėms), pamaišome kol jis ištirps, leidžiame pravėsti. Kai pravėsta, bet turėtų būti šilta, suberiame razinas.

Mieles dedame į puoduką, ant viršaus užberiame atidėdą cukrų ir maišome kol ištirpsta mielės, jas t.p. supilame į indą. Indą statome šiltesnėje vietoje ir paliekame ramybėje, kad pradėtų rūgti.

Surūgusi gira perkošiama, supilstoma į stiklinius butelius ir laikoma šaldytuve. Šiame etape žinoma geriausia pasikliauti skoniu, skanu? - pilstome į stiklainius, bet egzistuoja ir, sakykim.. bendra taisyklė giroms: kai giroje nebelieka mielių kvapo - gira paruošta.

Skanaus ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Jau keli metai, kaip vyšnių sezone pas mus karaliauja, būtent vyšnių gira

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Vyšnių gira

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •