TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Manų kruopos • Pasukos • Sviestas • Vyšnios • Kiaušiniai • Citrina • Desertai

Vyšnių pudingas

Jums reikės: 1 litras pasukų,
170 gramų manų kruopų,
1 šaukštas sviesto,
500 gramų vyšnių (be kauliukų),
2 kiaušinių,
Vanilinio cukraus 20 gramų,
Cukraus, pagal skonį,
Citrinos žievelės (truputį).

Gaminimo eiga:
Pasukose išverdama manų košė. Į ją įmetama citrinos žievelė, suberiamas vanilinis cukrus ir cukrus. Jei renkatės vyšnių uogienę, tai cukrau nereikia. Puodą nukėlus nuo ugnies, į košę įdedamas trynys, o kai ji truputį atvėsta — ir išplaktas baltymas. Forma ištepama sviestu ir 3/4 jos užpildoma koše.

Ant viršaus sudedama pusė paruoštų vyšnių, ant jų vėl užkrečiama košės, po to vėl dedamos vyšnios ir paskutinis sluoksnis — košės. Vyšnios negausiai apibarstomos cukrumi. Ant viršaus uždėliojama sviesto gabaliukų. Pudingas truputį apkepamas orkaitėje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •