TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Graikiški riešutai • Vyšnios • Medus • Uogienės

Vyšnių uogienė su graikiniais riešutais

Jums reikės: 1 kg. vyšnių (be kauliukų),
300 g. cukraus,
100 g. medaus,
1 stiklinė graikiškų riešutų,
1 pakelis (arba žiūrėkite ant pakelio rekomendacijas) uogienės tirštiklio.

Gaminimo eiga:
Pirmiausia uogas užpilame cukrumi bei medumi, palaikome per naktį. Šiaip reikėtų tik medaus, bet pagalvojau kaitinti medų - nieko gero, tad.. dėjau tik dėl skonio.

Tuomet į puodą supilame uogas, bei pusę sulčių (žinoma, jei sulčių mažai susidaro, tuomet visas) ir kaitiname kol visiškai ištirps, neištirpęs cukrus. Po to, sudedame riešutus (aš juos dar pasmulkinau) ir verdame apie 20 ant nedidelės ugnies. Jei susidaro putų, jei nugraibome.

Praėjus maždaug 20 minučių ir kai putų jau nesusidaro, maišant suberiame uogienių tirštiklį. Paverdame apie 3-5 minutes ir viskas.. turime dar vieną skanią tirštą uogienę - džemą, kuri tikrai sušildys šaltą žiemos vakarą smaližiaujant :))

M ū s ų  ž o d i s: skanu, tik kitą kartą kai virsiu matyt dėsiu graikiškų riešutų puseles nesmulkintas.

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Vyšnių uogienė su graikiniais riešutais

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •