TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Aktinidijos

Vytintos aktinidijos

Jums reikės: 1 kg aktinidijų,
650-700 g cukraus.

Gaminimo eiga:
Nevisiškai subrendusias, bet pradėjusias minkštėti aktinidijas užpilti 350-400 g cukraus ir laikyti per naktį (9-10 vai.) kambario temperatūroje. Susidariusias sultis nupilti ir iš jų paruošti sirupą - 300 g cukraus ir 250 g sulčių. Uogas užpilti sirupu ir kaitinti 80 C temperatūroje 7-8 min. Pakaitinus uogas, iš sirupo išgriebti ir 15 min. laikyti orkaitėje 80 C, po to 30 min. - 65-70 C temperatūroje.

Iš orkaitės ištrauktas uogas 3-4 vai. laikyti 30C temperatūroje. Tai kartoti 3-4 kartus. Vytintas aktinidijas sudėti į stiklainius ar kartonines dėžutes, išklotas pergamentiniu popieriumi, ir laikyti vėsioje, sausoje vietoje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •