TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Braškės • Žemuogės • Citrinos rūgštis • Uogienės

Vytintų braškių uogienė

Jums reikės: 1 kg braškių (arba žemuogių),
400-500 g cukraus,
2 g citrinų rūgšties.

Gaminimo eiga:
Ant uogų užpilti pusę cukraus, pusę citrinų rūgšties ir palaikyti 5-6 val., kad išsiskirtų sultys.
Tuomet uogas užvirinti, nukelti nuo ugnies ir palaikyti 15-20 min. Po to sultis nupilti, į uogų masę dėti likusį cukrų ir citrinų rūgštį, palaikyti 3-4 val. ir po to virti 10 min.

Uogas išgriebti, sudėti į stiklainius, atsargiai šaukštu suspausti ir užpilti verdančiu sirupu.
Verdančiame vandenyje 0,5 l talpos stiklainius sterilizuoti 10 min., 1 l – 20 min.

Uždaryti metaliniais dangteliais. Ši uogienė nėra labai tiršta ir saldi, kokia būna gaminant kitaip, užtat ji kvapesnė ir išsaugo daugiau vertingų medžiagų.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •