TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Kiaušiniai • Grietinė • Aliejus • Sviestas • Konjakas • Brendis • Kepiniai

Ypatingieji žagarėliai

Jums reikės: 2,5 stikl. miltų,
3 trynių,
0,5 stiklines grietinės,
šaukštelis sviesto arba alyvų aliejaus,
taurelė brendžio arba konjako (40 ml ),
žiupsnelis druskos,
stiklinė cukraus pudros,
vanilės lazdele arba pakelis vanilinio cukraus (apibarstymui),
1 kg riebalų (virimui).

Gaminimo eiga:
Miltus persijoti ant medines lentos ir įbėrus druskos sukapoti su sviestu. Įmušti kiaušinį , sudėti trynius , supilti grietinę bei brendį ir minkyti, kol tešla pasidarys blizganti, glotni bei elastinga.

Tešla mušti mediniu kočėlu , vis lankstant į vidų , kol paviršiuje atsiras pūslelių. Pridengti celofano plėvele arba drobele ir 30 min. dėti į šaldytuvą.

Po to, iškočioti nedideliais plonais lakštais (kad neapdžiūtų) ir peiliu supjaustyti 3-4 cm pločio ir 8-10 cm ilgio juostelėmis. jas įpjauti per vidurį ir juosteles pernerti.

Plačiame neaukštame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinti taukus ir įmesti viena žagarėli. Jei jis čirkšdamas greitai iškyla, taukai jau įkaite ir galima virti žagarėlius.

Žagarėlių į puodą dėti tiek kad jie laisvai plaukiotų riebaluose. Kai viena pusė apgelsta , tada atsargiai perversti (dviem šakutėmis ar pan.) kad nesulūžtų.

Žagarėlius išgriebti ant popierinio rankšluosčio ar servetėlių kad susigertų riebalai arba iškart sudėti į lėkštę ir apibarstyti cukraus pudra, sumaišyta su vaniliniu cukrumi arba grūsta (malta) vanile.

[Pasidalino: Močiutė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •