TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Žaliuokės • Svogūnai

Žaliuokės savo sultyse

Jums reikės: 1 kg žaliuokių, 300 g svogūnų,
truputis kvapiųjų pipirų,
mažų lauro lapų,
druskos.

Gaminimo eiga:
Paprastai žaliuokės būna žemėtos, todėl, prieš konservuodami, jas gerai nuplaukite tekančiu vandeniu. Po to sudėkite į emaliuotą puodą, sluoksniuodami su svogūnų griežinėliais.

Kiekvieną sluoksnį pabarstykite maltais kvapiaisiais pipirais, sutrintais laurų lapeliais ir druska. Taip vis paspausdami pridėkite pilną puodą, jį uždenkite ir po truputį kaitinkite. Nuo užvirimo kaitinkite apie 15 min. Po to grybus puode palaikykite 2-4 dienas.

Po 4 dienų žaliuokes vėl pavirinkite puode apie 30 min. arba kaitinkite sudėję į stiklainius 100 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Iš karto stiklainius sandariai uždarykite.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •