TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Žaliuokės • Grybai • Salieras • Pomidorai • Svogūnai • Mišrainės

Žaliuokių salotos su salierais ir pomidorais

Jums reikės: 1 kg termiškai apdorotų žaliuokių,
0,5 kg salierų,
1 kg pomidorų,
5-6 svogūnai,
300 g aliejaus,
druskos pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Paruoštas žaliuokes virkite 5-6 min., pasūdytame vandenyje, po to apkepkite su aliejumi. Atskirai apkepkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Salierus virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje, nulupkite, supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais.

Visus paruoštus produktus sumaišykite, sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Pomidorus galima keisti pomidorų tyre. Supylę likusį aliejų ir pasūdę, troškinkite, kol salierai visai suminkštės.

Karštą masę sukrėskite į stiklainius, kaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (1 l vandens 400 g druskos): 1/2 l talpos stiklainius-10-12 min., 1 l talpos-15-18 min. Arba kaitinkite du kartus verdančiame vandenyje: pirmą dieną-60 min., po 48 val.-35 min. Įkaitinę sandariai uždarykite.

[Pasidalino: Internė]

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •

    Grįžti atgal