TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Želatina • Citrinos rūgštis • Jogurtas • Grietinėlė • Želė • Kepiniai

Želė tortas su vaisias

Jums reikės: (6 l formai, viršutiniam sluoksniui) 20 g želatinos (jeigu 1 l skysčio reikia 20 g želatinos),
900 ml vandens,
100 ml cukraus,
citrinos rūgšties.

Sulčių želė: 40 g želatinos,
2 l sulčių.

Jogurto želė: 0,5 l jogurto,
0,25 ml sulčių,
2 pakeliai želė (skonis pagal pasirinkimą) arba želatinos 1 l skysčio,
0,35 ml grietinėlės. Įvairių vaisių.

Gaminimo eiga:
Paruošti tris puodelius želatinos užmerkimui.

Į kiekvieną užmerkti želatiną (arba želę) dalyje skysčio skirto kiekvienam sluoksniui. Pirmam sluoksniui iš cukraus ir likusio vandens išvirti sirupą, ištirpinti želatiną, išmaišyti, atvėsinti ir pridėti citrinos rūgšties pagal skonį.

Sulčių žele pagaminti analogiškai.

Jogurtiniam sluoksniui želę (želatiną) užmerkti sultyse, ištirpinti. Grietinėlę išplakti, supilti jogurtą, išmaišyti. Į želė (želatinos) tirpalą įpilti kelis šaukštus jogurto-grietinėlės masės, išmaišyti ir tik tada sumaišyti su likusia jogurto - grietinėles mase.

[Pasidalino: Alla]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •