TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Miltai • Krakmolas • Kiaušiniai • Faršas • Pievagrybiai • Svogūnai • Grietinė • Blynai

Žemaičių blynai

Jums reikės: 500 g virtų bulvių,
2 v. š. miltų,
1 v. š. krakmolo,
1 kiaušinio,
0,5 a. š. druskos,
~ 200 g faršo (įdarui),
1 svogūno (įdarui),
druskos, pipirų, prieskonių faršui (įdarui).
4-5 pievagrybių (padažui),
kelių šaukštų grietinės (padažui),
1 svogūno (padažui).

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai išsiverdame bulves su lupena. Dar karštas nusilupame ir sutriname bei gerai išmaišome - išminkome su miltais, krakmolu, druska bei kiaušiniu ir viskas bulvių masę turime.
Pasiruošiame ir įdarą - faršą su svogūnais pakepinkite bei pagardiname druska bei prieskoniais.
Jei gaminate iš nurodyto kiekio, bulvių masę dažniausiai dalinu į 8 ar 9 dalis.

Formuojame kaip cepelinus, imame bulvių košės, pasidarome apvalų tokį kaip ir paplotėlį, į viduriuką dedame įdaro, užlankstome, kad įdaras liktų viduje, formuojame pailgus (arba kaip kam norisi) paplotėlius.

Kepame gerai įkaitintame aliejuje, ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Padažui pakepiname pievagrybius su svogūniukais bei likusiu faršu, pagal skonį įdedame ir grietinės.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Greita ir skanu

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Žemaičių blynai

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •