TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Krienų šaknys • Citrinos rūgštis • Krienai • Padažai

Žemaitiški naminiai krienai

Jums reikės: Krienų šaknų,
Druskos - pagal skonį,
Cukraus - pagal skonį,
Citrinos rūgštelės - pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Krienų šaknis nuplauti, nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje.
Nupilti, tarkuoti per smulkią tarkutę.
Pagal skonį truputyje vandens tirpinti druską, cukrų ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti druską, cukrų ir citrinos r. ant krienų, gerai maišyti, ragauti kokio norime skonio.

Jeigu norime turėti krienus raudonus, pilti burokėlių sultis.
Krienus tiekti prie kumpio, lašinukų, vyniotinio, kiaušinių.

[Pasidalino: Internė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •