TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Subproduktai • Svogūnai • Morkos • Kiaušiniai • Bulvės • Krakmolas • Blynai

Žemaitiški sklindžiai su plaučių įdaru

Jums reikės: Plaučių,
svogūnų,
morkų,
mėgstamų ar turimų aromatinių žolelių,
druskos, pipirų pagal skonį,
raudonėlio,
~110g virtų bulvių,
krakmolo,
kiaušinio,
kepimui sviesto.

Gaminimo eiga:
~65g plaučių išvirti pasūdytame vandenyje su svogūnais, morkomis ir aromatinėmis žolelėmis. Virtų plaučių gausis 50g. Juos sumalti mėsmale, išmaišyti su 10g pakepintų svogūnų, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir būtinai džiovintais raudonėliais. Po to 110g virtų bulvių nulupti, sutrinti, išmaišyti su 7g krakmolo ir 7g kiaušinio, pagardinti druska.

Iš bulvių masės suformuoti paplotėlį į vidų dėti plaučių įdarą ir suformuoti delno dydžio sklindį, galima apvalų, galima ovalinį - kaip kam gražiau. Sklindį gražiai iš abiejų pusių apkepinti 10g lydyto sviesto ir patiekti su 50g grietininio grybų padažo.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •