TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Žiediniai kopūstai • Kopūstai • Grybai • Džiovinti grybai • Sviestas • Svogūnai • Kiaušiniai • Grietinė • Džiuvėsėliai • Fermentinis sūris • Apkepai

Žiedinių kopūstų apkepas su grybais

Jums reikės: 1 kg žiedinių kopūstų,
200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
2 - 3 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
1 stiklinė grybų sultinio,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai miltų,
2 - 3 kiaušiniai,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3 - 4 šaukštai aliejaus,
150 g fermentinio sūrio,
Pipirai,
Druska,
Cukrus.

Gaminimo eiga:
Grybus supjaustyti ir apvirti. Supjaustytą svogūną ir grybus pakepinti keptuvėje su sviestu. grybus paskaninti pipirais, cukrumi, pasūdyti ir supylus sultinį troškinti apie 40 minučių. Baigiant troškinti įdėti grietinės.

Kopūstus apvirti pasaldintame, pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Po to supjaustyti. Juos apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinyje, išplaktame su druska, po to vėl pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti aliejuje, kol pagels. Į sviestu išteptą keptuvę įdėti apkeptus žiedinius kopūstus, o ant jų sūrio riekutes, o ant sūrio - grybus.

Ant viršaus uždėti kelis gabaliukus sviesto ir orkaitėje kepti 5 - 7 minutes. Patiekti su bulvių arba ryžių koše.

[Pasidalino: Internė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •