TOP meniu » Receptainė Kruopų patiekalų receptai Žirniai Perlinės kruopos Morkos Bulvės Svogūnai Sriubos
Jums reikės: ~100 gr skaldytų žirnių,
~100 gr perlinių kruopų,
1 nedidelės morkos,
1 nedidelės bulvės,
1 mažiuko svogūno,
pagal skonį druskos, pipirų bei prieskonių sriubai,
kelių svogūnų laiškų.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai prieš verdant nors kelias valandas perlines kruopas ir žirnius pamirkau, tuomet suberiame į puodą, užpilame vandeniu, užverdame, šiek tiek pasūdome bei verdame kol suminkštėja.
O va kiek vandens pilti, šiaip niekada nematuoju, bet tikrai ne mažiau kaip 1x2, verdant vanduo nugaruoja.
Kol verda, stambiai susitarkuojame morką bei bulvę, bulvių imame tiek kokio tirštumo mėgstate sriubas, žinoma proto ribose, nebent mėgstate tirštą bulvienę :)). O svogūną bei svogūnų laiškus smulkiai susipjaustome.
Kai žirniai ir kruopos suminkštėja, suberiame morkas, bulves bei svogūnus, užverdame, pagal skonį sudedame prieskonius, druskos ir baigiame virti.
Svogūnų laiškus suberiame jau išjungus puodą, ir skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: paprasta, bet neprasta, labai skaniai suvalgėme
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Kruopos » Sausainiai Kepsniai Mišrainės Desertai Troškiniai Sriubos Padažai Kepiniai Košės Kita Apkepai Įdaryti patiekalai Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!