TOP meniu » Receptainė • Receptai pagal tipą • Sriubos

Sriubos

Sriuba – skystas valgis, dažniausiai gaminamas verdant ingredientus vandenyje, kol išgaunamas norimas skonis. Sriuboms dažniausiai naudojama mėsa, daržovės, ankštinės daržovės, įvairūs prieskoniai. Maisto gamyba verdant paplito tik išradus vandeniui nelaidžius indus maždaug prieš 5000 metų. Dabartinis sriubos supratimas susiformavo apie XVIII amžiuje. Sriubas galima skirstyti įvairiai – į mėsiškas ir daržovines, karštas ir šaltas, tirštas ir skystas. Skystos karštos mėsiškos sriubos pavyzdys – sultinys, šaltos sriubos – šaltibarščiai. Dauguma šaltų sriubų – saldžios sriubos su vaisiais, valgomos karšto sezono metu.

Pagrindinis patiekalų ingredientas: Daržovės

  • Kreminė porų sriuba

    Jums reikės: 1 didelio svogūno;
    1 didelės skustos bulvės;
    4 porų;
    200 ml riebios grietinėlės;
    dviejų sviesto "nykščių";
    druskos; pipirų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Česnakinė sriuba

    Jums reikės: 5 baltos duonos riekės,
    2 šaukštai alyvų aliejaus,
    šaukštelis paprikų miltelių,
    3 skiltelės česnako,
    0,5 šaukštelio pipirų,
    kiaušinis,
    šaukštas pjaustytų petražolių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Bulvių ir porų sriuba su sūriu

    Jums reikės: 6 bulvės,
    1 poras,
    1 svogūnas,
    3 skiltelės česnako,
    150 ml 35 proc. rieb. grietinėlės,
    50 g fermentinio sūrio,
    Vištienos sultinio,
    Čiobreliai, Druska, Pipirai,
    100 g sviesto.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Agurkienė su krapais

    Jums reikės: 1 kg agurkų,
    šaukštelis šviežių rozmarinų,
    0,5l daržovių sultinio,
    2 šaukšteliai citrinos sulčių,
    druska, baltieji pipirai,
    150 g grietinės,
    6 šaukštai smulkintų krapų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta paprikinė sriuba su pienu

    Jums reikės: 6 pailgos žaliosios paprikos,
    400ml pieno,
    400ml vištienos sultinio,
    druska ir pipirai,
    0,5 a.š. malto muskato,
    3 v.š. sviesto,
    1 v.š. miltų,
    0,5 žalio čili pipiro.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Pieniška daržovių sriuba

    Jums reikės: 200g daržovių (morkos, žirneliai, pupelės),
    1 nedidelio svogūno,
    1 a.š. smulkinto česnako,
    0,5 a.š. čili pipiro prieskonių,
    1 a.š. baziliko,
    1 a.š. petražolių,
    2 v.š. raidelių makaronų (tinka ir kiti smulkūs makaronai),
    2 v.š. tarkuoto fermentinio sūrio,
    200ml pieno,
    1 v.š. aliejaus,
    druskos ir pipirų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Aštri topinambų sriuba

    Jums reikės: sviestas,
    1 svogūnas,
    čili pipiras,
    2 skiltelės česnako,
    1 a.š. kalendros sėklų,
    700g topinambų (saldžiųjų bulvių),
    0,5 l daržovių sultinio,
    70g Parmezano sūrio,
    1-2 paprikos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Imbierinė morkų sriuba

    Jums reikės: 2 v.š. sviesto,
    2 svogūnai,
    1,2 l vištienos ar daržovių sultinio,
    700g morkų,
    2 v.š. tarkuoto imbiero,
    200g riebios grietinės,
    druska ir pipirai,
    žalumynai papuošimui.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Špinatų sriuba

    Jums reikės: 2 l sultinio (geriausia jautienos),
    2 džiovinti grybai,
    300 g špinatų,
    2 šaukštai miltų,
    50 g sviesto.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Žalieji špinatų barščiai

    Jums reikės: 500 g mėsos (nebūtinai, galima virti ir vegetarinius barščius),
    500 g špinatų,
    200 g ankstyvųjų žolelių (kiaulpienių, garšvos, dilgėlių ir pan.),
    100-150 g paprikos (1 vienetas),
    100 g svogūnų,
    aliejaus,
    po 300 g bulvių ir morkų,
    druskos,
    pipirų,
    įvairių prieskonių pagal skonį.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Vengriška kreminė špinatų sriuba

    Jums reikės: 500 g šviežių špinatų arba maišelis šaldytų,
    2 svogūnai,
    25 g sviesto,
    3 šaukštai miltų,
    250 ml šviežios grietinėlės,
    2 kietai virti kiaušiniai,
    druska,
    pipirai,
    malto muskato riešuto arba kitų mėgstamų prieskonių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Morkų ir pastarnokų sriuba su imbieru

    Jums reikės: 200 ml. pjaustytų morkų;
    200 ml. pjaustytų pastarnokų;
    800 ml. vištienos ar daržovių sultinio;
    Apie 2-2,5 cm ilgio imbiero gabaliukas;
    2 š. citrinos sulčių;
    maltų juodųjų pipirų; druskos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Daržovių sriuba su konservuotais pomidorais

    Jums reikės: 50 g sviesto;
    2 š. aliejaus;
    1 didelis svogūnas;
    350 g morkų;
    225 g pastarnokų;
    350 g bulvių;
    350 g ropių;
    400 g konservuotų pomidorų;
    2 a.š. Provanso žolelių;
    1 l sultinio;
    druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Pankolių sriuba

    Jums reikės: Alyvuogių aliejaus;
    2 smulkiai supjaustytos pankolių galvutės;
    3 susmulkintos česnako skiltelės;
    2 susmulkinti saliero stiebeliai;
    1 l sultinio; 2 lauro lapai;
    2 mažais kubeliais supjaustytos bulvės;
    1 petražolės šaknelė;
    druskos ir pipirų pagal skonį.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Dilgėlių sriuba

    Jums reikės: Jaunų dilgėlių;
    bulvių;
    svogūno;
    sviesto;
    druskos, pipirų;
    sultinio (ar vandens).

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Prancūziška sriuba

    Jums reikės: 50 g sviesto,
    2 porai,
    1 svogūnas,
    2 bulvės,
    1 l vištienos sultinio,
    druskos, pipirų,
    Kotanyi sriubos žalumynų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Trinta cukinijų sriuba

    Jums reikės: 0,25 pakelis sviesto;
    1 p. pjaustytų svogūnų;
    1 p. kubeliais pjaustytų bulvių;
    3 p. tarkuotų cukinijų (galima pjaustyti kubeliais);
    0,5 p. tarkuotų morkų;
    1 l vištienos ar daržovių sultinio (tinka ir vanduo);
    prieskonių, druskos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Pomidorų sriuba

    Jums reikės: 800 g pomidorų;
    1 l sultinio;
    1 svogūnas;
    2 šaukštai alyvų aliejaus;
    150 ml grietinėlės;
    1 morka;
    citrinos sulčių;
    cukraus,
    kotanyi prieskoniu sriubai;
    1 šaukštas smulkintų petražolių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Daržovių sriuba su jautiena

    Jums reikės: 500 g šaldytų daržovių mišinio,
    500 g jautienos,
    jautienos kaulas,
    svogūnas, šaukštelis kario,
    ryšelis petražolių,
    salierų ir čiobrelių,
    lauro lapelis,
    ryšelis svogūnų laiškų,
    700 g bulvių,
    druskos, maltų pipirų,
    2 šaukštai sviesto.

    S k a i t y t i  v i s ą

  •  

Puslapiai: 1 | 2 |

Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 |

 Receptas atsargoms žiemai - gėrybės žiemai
 Receptas mūsų išbandytas - gaminta, suvalgyta ir visi gyvi :))
 Receptas su nuotrauka - Receptas su nuotrauka :)