TOP meniu » Receptainė • Receptai pagal tipą • Sriubos

Sriubos

Sriuba – skystas valgis, dažniausiai gaminamas verdant ingredientus vandenyje, kol išgaunamas norimas skonis. Sriuboms dažniausiai naudojama mėsa, daržovės, ankštinės daržovės, įvairūs prieskoniai. Maisto gamyba verdant paplito tik išradus vandeniui nelaidžius indus maždaug prieš 5000 metų. Dabartinis sriubos supratimas susiformavo apie XVIII amžiuje. Sriubas galima skirstyti įvairiai – į mėsiškas ir daržovines, karštas ir šaltas, tirštas ir skystas. Skystos karštos mėsiškos sriubos pavyzdys – sultinys, šaltos sriubos – šaltibarščiai. Dauguma šaltų sriubų – saldžios sriubos su vaisiais, valgomos karšto sezono metu.

  • Barščiai su džiovintais grybais

    Jums reikės: 200 g. šviežių arba 30 g. džiovintų baravykų,
    1 šaukštas sviesto,
    1 svogūnas,
    truputis saliero ar petražolės,
    2 nedideli burokėliai (400 g.),
    4 bulvės, druskos,
    1 - 2 litrai sultinio,
    1 šaukštelis miltų,
    1 - 2 šaukštai grietinės,
    2 - 3 šaukštai žalumynų,
    (1 šaukštas pomidorų tyrės, acto).

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Baravykų sriuba

    Jums reikės: 1 kg baravykų;
    3 bulvės;
    2 svogūnai;
    0, 1 kg šaltai rūkytų lašinių;
    0, 2 kg šalto rūkymo dešros;
    0, 1 kg krapų;
    galvelė česnako;
    Druska, pipirai.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Bananų ir kokosų sriuba

    Jums reikės: 4 bananų,
    60 g svogūnų,
    2 česnako skiltelės,
    2 čili pipirų – raudonas ir žalias,
    2 šaukšteliai aliejaus,
    400 ml kokosų pieno,
    200 ml nugriebto pieno,
    400 ml vištienos sultinio,
    žaliosios citrinos (laimo) sulčių,
    1 žiupsnelis koriandro (kalendros),
    druskos pagal skonį,
    20 g bananų griežinėlių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Baltosios jūros sriuba

    Jums reikės: Pienas 2,5% 800g,
    Svogūnai 50g;
    Midijos 400g;
    Baltasis vynas (pusiau sausas) 100g;
    Grietinėlė 30% 100g;
    Sviestas 30g;
    Malti baltieji pipirai 0,5g;
    Jūros druska 2g;
    Raudonoji paprika 50g;
    Šviežia kalendra 1g;
    Galima dėti truputį šviežios imbiero šaknies.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Baltarusiški barščiai su grybais

    Jums reikės: 3 šaukšt. raugintų kopūstų
    1 burokėlis,
    1 bulvė,
    nedidelė morka,
    petražolės,
    svogūnas,
    pomidorų padažas,
    1 šaukšt. margarino,
    grietinė,
    10 g džiovintų grybų,
    juodieji pipirai, druska.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Balandėlių sriuba

    Jums reikės: 600 g maltos mėsos (skaniausia su kalakutiena)
    druskos;
    1 a.š. juodųjų pipirų;
    5 skiltelės česnako;
    1 didelis svogūno;
    1 a.š. džiovinto čiobrelio;
    2 a.š. maltos paprikos;
    6-7 puodeliai vištienos sultinio arba vandens;
    1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų;
    1 vidutinio dydžio kopūstas;
    4-6 puodeliai virtų
    ryžių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Austrių sriuba

    Jums reikės: 18 vienetų austrių,
    3 trynių,
    1 litro pieno,
    žiupsnelio smulkintos petražolės,
    2 šk. sviesto,
    1 šk. kvietinių miltų,
    druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Agurkų šaltsriubė su graikiškais riešutais  Receptas mūsų išbandytas Receptas su nuotrauka

    Jums reikės: 2 nedidelių agurkų,
    ~ 500 gr raugintų pasukų,
    2 skiltelės česnakų,
    saujelės krapų,
    pagal skonį druskos ir pipirų,
    saujelės rupiai maltų graikiškų riešutų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Agurkinė

    Jums reikės: 2l vandens,
    3 saujos perlinių kruopų,
    2 vidutinio dydžio bulvės,
    1 morka,
    1 svogūnas,
    3 česnako skiltelės,
    druska ir pipirai,
    50g paprikos,
    50g svogūno laiškų,
    50g petražolių,
    aliejus,
    100g vakuotų/raugintų agurkų,
    50g rūkytos kiaulienos šoninės.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Agurkienė su krapais

    Jums reikės: 1 kg agurkų,
    šaukštelis šviežių rozmarinų,
    0,5l daržovių sultinio,
    2 šaukšteliai citrinos sulčių,
    druska, baltieji pipirai,
    150 g grietinės,
    6 šaukštai smulkintų krapų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Aštri topinambų sriuba

    Jums reikės: sviestas,
    1 svogūnas,
    čili pipiras,
    2 skiltelės česnako,
    1 a.š. kalendros sėklų,
    700g topinambų (saldžiųjų bulvių),
    0,5 l daržovių sultinio,
    70g Parmezano sūrio,
    1-2 paprikos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  •  

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 |

 Receptas atsargoms žiemai - gėrybės žiemai
 Receptas mūsų išbandytas - gaminta, suvalgyta ir visi gyvi :))
 Receptas su nuotrauka - Receptas su nuotrauka :)