TOP meniu » Receptainė Receptai pagal tipą Sriubos
Sriuba skystas valgis, dažniausiai gaminamas verdant ingredientus vandenyje, kol išgaunamas norimas skonis. Sriuboms dažniausiai naudojama mėsa, daržovės, ankštinės daržovės, įvairūs prieskoniai. Maisto gamyba verdant paplito tik išradus vandeniui nelaidžius indus maždaug prieš 5000 metų. Dabartinis sriubos supratimas susiformavo apie XVIII amžiuje. Sriubas galima skirstyti įvairiai į mėsiškas ir daržovines, karštas ir šaltas, tirštas ir skystas. Skystos karštos mėsiškos sriubos pavyzdys sultinys, šaltos sriubos šaltibarščiai. Dauguma šaltų sriubų saldžios sriubos su vaisiais, valgomos karšto sezono metu.
Barščiai su džiovintais grybais Jums reikės: 200 g. šviežių arba 30 g. džiovintų baravykų,
Baravykų sriuba Jums reikės: 1 kg baravykų;
Bananų ir kokosų sriuba Jums reikės: 4 bananų,
Baltosios jūros sriuba Jums reikės: Pienas 2,5% 800g,
Baltarusiški barščiai su grybais Jums reikės: 3 šaukšt. raugintų kopūstų
Balandėlių sriuba Jums reikės: 600 g maltos mėsos (skaniausia su kalakutiena)
Austrių sriuba Jums reikės: 18 vienetų austrių,
Agurkų šaltsriubė su graikiškais riešutais Jums reikės: 2 nedidelių agurkų,
Agurkinė Jums reikės: 2l vandens,
Agurkienė su krapais Jums reikės: 1 kg agurkų,
Aštri topinambų sriuba Jums reikės: sviestas,
|
- gėrybės žiemai
- gaminta, suvalgyta ir visi gyvi :))
- Receptas su nuotrauka :)
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!