TOP meniu » Gėrimai • Sultys • Sulčių nauda

Erškėčio vaisių sultys

Erškėčių sulčių gamybai vartojami vaisiai, kai jie įgauna oranžinę spalvą. Netinka pernokusios, ligų bei kenkėjų pažeistos uogos. Sultys vartojamos kaip vitaminų šaltinis. Rekomenduojama jomis gydytis sergant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, kepenų ir tulžies pūslės ligomis, mažakraujyste, hipertonine liga, ateroskleroze.



Nors aišku visuomet yra naudingiausios sultys šviežios, bet jei prisiskynėte labai daug pasigaminkite skanių vitaminingų sulčių ir žiemai. Tam, prinokusias uogas gerai nuplauti ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Kaitinti uždengtas 15 min. ne aukštesnėje kaip 95 C temperatūroje, tik neužvirti. Kai vaisiai suminkštėja, sultis atskirti. Vaisius vėl užpilti vedančiu vandeniu, kurio imti 2 kartus mažiau nei pradžioje. Į 1 l vandens pridėti 2 g citrinų rūgšties ir pakaitinti 5-10 min. Sultis vėl atskirti. Abiejų kartų sultis sumaišyti, pridėti pagal skonį cukraus, supilti į 0,5 l talpos stiklainius ir pasterizuoti 90 C temperatūroje 15 min. Likusias uogas panaudoti džemui gaminti.

      Grįžti atgal