TOP meniu » Gėrimai • Sultys • Sulčių nauda

Pomidorų sultys

Pomidorų sultys dažniausiai geriamos konservuotos pomidorų sultys, nors šviežios duoda daugiau naudos. Šviežios šios sultys turi daug natrio, kalcio, kalio ir magnio, skatina kasos veiklą. Pomidoruose esanti oksalo rūgštis gerina medžiagų apykaitą.
Pomidorų sultys. Jos malšina troškulį; skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, todėl tinka virškinimui gerinti, sutrikus medžiagų apykaitai, sergant širdies ligomis. Tinka inkstų, kepenų ligų, skrandžio opaligės atvejais. Šios sultys padeda išvengti avitaminozės. Geriant pomidorų sultis, gražėja veido oda.

Greit paruošiamos sultys: pomidorus suplakame su kokteiline ir perkošiame per smulkų sietelį (kad paliktų sėkliukės ir žievelės); užviriname ir pagardiname trupučiu druskytės...supilstom į stiklainius ir...Skanaus :). Naudojama padažų ir sriubų ruošimui...