Straipsniai maisto, mitybos tematika

Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...

Baziliko naudojimas ir nauda

Kaip laikyti maisto produktus?

Menas iš daržovių ir vaisių

Kodėl sveika valgyti šviežias daržoves ir vaisius?

Pipirų prieskonių mišinys

8 priežastys - kodėl būtina gerti vandenį?
Skanios šaltienos subtilybės - Ant šaltienos susidariusią riebalų plutelę vertėtų pašalinti tik nuo tų indų kuriuos pradedat valgyti. Šaldytuve lai..

Ką verta žinoti, prieš valgant duoną? - Jei net ir labai mažas duonos kepaliuko plotelis apipelijo, deja bet valgyti apipjaustyto kepaliuko nevertėtų, teigi..

Ką vertėtų žinoti laikant cukinijas? - Jei cukiniją prapjovėte, vertėtų ją iškart ir visą sunaudoti, ar nors pasistengti kuo greičiau suvalgyti ar pasidali..

Kaip išsirinkti skaniausią cukiniją? - Nevertėtų rinktis didelių cukinijų, maždaug 12–24 cm ilgio cukinijų, odelė bus pakankamai plona, tad.. gaminant jos ..

Ką verta žinoti, prieš valgant arbūzą? - Uogos tame tarpe ir arbūzai (kaip jau rašiau, arbūzas yra ne kas kita kaip uoga) kaip ir įvairūs vaisiai valgomi tik..

Ką vertėtų žinoti laikant linų sėmenis? - Susmulkintus sėmenis sandariame, neatidarytame įpakavimee galima laikyti iki pusės metų – jie nepraranda savo maisti..

Kaip išsirinkti kokybišką medų? - Skystas medus paprastai būna tik vasarą. Jeigu šaltuoju metų laiku perkate skystą medų, vadinas perkate pašildytą ar..

Ką vertėtų žinoti renkantis kuminų sėklas? - Rekomenduojama pirkti kumino sėklas bei susimalti namuose, o ne kumino miltelius, kadangi pastarieji greičiau praran..

Ką vertėtų žinoti renkantis želatiną? - Teigiama, kad agaras blogiau nei želatina stingdys mišinius, kurių sudėtyje bus pieno, tad šiuo atveju rekomenduojam..

Ką vertėtų žinoti renkantis šparagus? - Žaliuosiuose šparaguose daugiau vitaminų nei baltuose, nes, kaip visi gerai žinome, kai kurie vitaminai gaminasi, ti..

Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |