Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Skanių cepelinų paslaptis

• Sutarkavus žalias bulves ir nusunkus, skystį reikėtų palaikyti, tegu nusistovi krakmolas, kurį galima sudėti į bulvių masę, cepelinus verdant nesigaus košė.

• Iš kilogramo bulvių išeina 4-5 cepelinai.

• Vienam cepelinui reikia apie 30-40g mėsos.

• Bulves virkite su lupenomis. Tuomet krakmolas lieka bulvėse.

• Bulves geriau virti dieną prieš tai. Iš šviežiai virtų pagaminta tešla būna šlapia.

• Tam, kad tarkiai nepatamsėtų, galima įdėti sutrintą vitamino C tabletę.

• Paprastai, kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 – 20 min.

• Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, galima tiesiog į virimo vandenį įpilti truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš.

• Jei į cepelinų masę dedami miltai arba kiaušinis (iš ties mes niekada nedadam nei miltų nei kiaušinių), reikia suformavus cepelinus, tuoj pat ir virti, nes miltams brinkstant tešla skystėja, o kiaušinis apskritai tešlą juk skystina..

• Cepelinams virti geriausia naudoti kuo didesnį puodą. Dėkite ne daugiau 5 cepelinų iš karto, pirmiausia laukite, kol nors vienas cepelinas iškils, tuomet dėkite sekantį.

• Rekomenduojama 10 litrų puode virti ne daugiau kaip 15 didelių cepelinų, jei mažesni, galite dėti ir daugiau (cepelinai verdant turi plūduriuoti puode laisvai).