Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti valgant

Ką verta žinoti, prieš valgant arbūzą?

• Uogos tame tarpe ir arbūzai (kaip jau rašiau, arbūzas yra ne kas kita kaip uoga) kaip ir įvairūs vaisiai valgomi tik pirmoje dienos pusėje, suvalgyti vakarais virs riebalais. Tad, juos geriausia valgyti tuomet, kai po to einate pasivaikščioti ar pasportuoti.

• Geriausia arbūzus valgyti vienus ir su niekuo nemaišyti. Užvalgius arbūzo, kažko kitko valgykite maždaug po 2 valandų, kaip ir arbūzą valgyti ne iš kart po pusryčių ar pietų, bet tik praėjus 2-3 valandoms po valgio. Užvalgius arbūzo iš kart po valgio gali kamuoti pilvo pūtimas, dujų kaupimasis žarnyne.

• Valgant, nevertėtų padauginti.. per dieną viena arbūzo riekė, maždaug 300-400 gr. - optimali dienos norma.

• Namuose perpjovus arbūzą jo minkštimo gabalėlį pamerkite į vandenį. Jei vanduo nusidažė rausvai – vadinasi, jūsų arbūzas yra netikras bei paspalvintas maistiniais dažais.

• Perpjauto arbūzo "baltoji" dalis turi būti balta. Kuo ji geltonesnė – tuo daugiau vaisius augdamas sugėrė nitratų.

• Valgant arbūzą, kartu praryti ar sukramtyti ir sėklas nevertėtų, visų pirma jos nėra tokios jau skanios, kaip pvz. moliūgo. Bet, jei norite sunaudoti ir arbūzo sėklas - jas bandykite daiginti ir daigus dėkite į salotas, dribsnius, košes ir pan.. bus ir skanu ir sveika.

• Arbūzai geriausiai dera su agurkais bei įvairiais žalumynais.