Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Ką vertėtų žinoti gaminant kotletus

• Kotletai bus skanesni, jei į mėsą įdėsite vienodomis proporcijomis žalio ir kepto svogūno, žalios smulkiai sutarkuotos bulvės. Į kotletų masę dedamus svogūnus patariama ne sumalti mėsamale, o sutarkuoti.

• Mėsos faršas bus sultingas, jeigu į jį įpilsite truputį labai šalto vandens arba aliejaus.

• Jeigu į faršą įdėsite sutarkuotos bulvės arba grietinės, o darydamos kotletus į jų vidų įdėsite gabalėlį sviesto, jie bus minkšti ir sultingi.

• Kotletų masei tinka sužiedėjęs pyragas, nes, įdėjus šviežio, maltiniai esti nemaloniai glitūs. Be to, pyragas didina gaminio tūrį, sugeria išsiskyrusias mėsos sultis; nuo jo malta mėsa esti puresnė, sultingesnė, minkštesnė.

• Kotletus ir mėsą reikia kepti tik gerai įkaitintuose riebaluose.

• Formuojant kotletus, mėsa nelips prie rankų jas suvilgius vandeniu.

• Kad kotletai nepriliptų vienas prie kito, į maltą mėsą įberkime truputį bulvių krakmolo.

• Kotletus galima ne kepti, o virti garuose. Tam tikslui jie sudedami į graibštą (kiaurasamtį), šis dedamas ant puodo su verdančiu vandeniu ir uždengiamas dangteliu.

• Į maltą mėsą įdėjus truputį grietinės, tarkuotų bulvių arba morkų, kotletai esti minkšti ir purūs.

• Kepta mėsa, paukštiena, mėsos ir žuvies kotletai bus gatavi, jeigu smeigiant šakute ar spaudžiant šaukštu teka skaidrios sultys.