Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus

Ką vertėtų žinoti laikant kiaušinius?

• Siekiant kuo ilgiau apsaugoti kiaušinius nuo gedimo, rekomenduojama juos laikyti šaldytuve. Taip laikomi kiaušiniai neišdžiūva, gerai vėdinasi, palaikoma vienoda aplinkos temperatūra.

• Kiaušiniai turi būti apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių bei sušalimo (temperatūrai sumažėjus iki minus 2,2 - 2,8 C, kiaušiniai užšąla).

• Rekomenduojama kiaušinius laikyti ne aukštesnėje kaip 18 C temperatūroje, idealiausia laikyti 1-2 C temperatūroje,

• Minimalus tinkamumo vartoti terminas 28 d.,

• Nešvarius kiaušinius būtina nuvalyti, į šaldytuvą reikėtų dėti tik švarius, nereikėtų kiaušinių plauti, nes plauti greitai genda, tik sausai nuvalyti.

• Reikėtų laikyti sustatytus smaigaliais žemyn, taip jie ilgiau išlieka švieži.

• Dėmėtus kiaušinius prieš plaunant nutrinkite su druska.

• Nelaikykite kiaušinių kartu su stipraus kvapo produktais (sūriu, silke, rūkyta dešra ir pan.), nes kiaušiniai greitai sugeria pašalinius kvapus, beje kaip ir sūris.

• Jeigu norite kiaušinius šaldytuve išlaikyti labai ilgai, kiekvieną kiaušinį įsukite į popierių ir kartą per savaitę apverskite kita puse.