Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Skanaus maisto paslaptis

Ką vertėtų žinoti gaminant iš žuvies

• Kad kepama žuvis arba mėsa rusvai paskrustų, prieš kepdami pavilgykime plaktame kiaušinyje ir pavoliokime džiūvėsėliuose.

• Kad valoma žuvis neslystų iš rankų, pabarstykite ją kepinta druska.

• Jei žuvies paviršius gleivėtas, prieš valant nuplaukite stipriu geriamosios sodos ir vandens tirpalu.

• Jei sunkiai nusivalo žvynai, žuvį kelias sekundes panardinkite į verdantį vandenį.

• Jei skrodžiant išsiliejo žuvies tulžis, tą vietą pabarstykite druska, o paskui gerai nuplaukite šaltu vandeniu.

• Jei neturite šaldytuvo, žuvį išdarinėkite, išplaukite, pasūdykite ir suvyniokite į actu sudrėkintą drobę. Laikykite vėsioje vietoje.

• Šviežią žuvį įdėkite į pintinę su dilgėlėmis. Ji ten gali išbūti kelias dienas - neges ir nepakis skonis.

• Jūros žuvis bus skanesnė, ne taip suvirs, jeigu į verdantį puodą įpilsite šiek tiek acto.

• Nevirkite žuvies ir žuvienės ant stiprios ugnies. Žuvis bus kieta, žuvienė - drumsta.

• Žuvies sultinys sūdomas pradėjus virti, mėsos - iki virimo pabaigos likus pusei valandos.

• Žuvis gražiai apkeps, jeigu, prieš dėdami į keptuvę, sausai nušluostysite.

• Šaldytą žuvį kepkite ne visai atšilusią - ji bus sultingesnė.

• Kad žuvies filė gabalėliai kepant nesusiriestų, keliskart įpjaukite juos išilgai.

• Kepamos žuvies kvapas sumažės, jeigu netoli keptuvės pastatysite indelį su actu.