Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti valgant Šokolado magija
Gero šokolado viršus yra blizgus, bet neriebus. Prieš liejant šokolado masę į formas, yra taikomi griežtai apibrėžti temperatūriniai rėžimai, kurie nulemia kakavos sviesto kristalų stabilumą tai užtikrina, kad plytelė blizgės visą galiojimo periodą.
Laužiant šokolado plytelę turi girdėtis specifinis pokštelėjimas, o lūžis aiškus, švarus, be aštrių briaunų, kokybiškas šokoladas lengvai lūžta, netrupa. Ragaujant, šokoladas turi lengvai ir švelniai tirpti burnoje, nepalikdamas sūroko skonio.
Atidarę saldainių dėžutę ar išvyniojus šokolado plytelę, turime jausti gerą šokolado aromatą. Gero šokolado viršus turi būti blizgus, o jeigu šokolade yra priedų, jo paviršius yra matinis. Šokolado spalvai įtakos turi ir pieno riebalų kiekis.
Pasirodo, geriausi šokolado gamintojai šokoladui paskaninti visuomet naudoja vanilę.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!