Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti valgant
«« S k a i t y t i p r a d ž i ą
Suvalgę vaisių ar uogų kauliuką pirmiausia lūpomis jį padėkite ant šakutės ir tik po to nuo jos į lėkštę.
Ant staltiesės nukritusį valgio gabalėlį pakelkite švaraus peilio galiuku, įsidėkite į savo lėkštę ir suvalgykite. Sutepta staltiesės vieta uždengiama švaria servetėle.
Suvalgius šaltuosius ar karštuosius patiekalus, šakutė ir peilis dedami ant lėkštės vienas greta kito kotais į dešinę 45? kampu stalo krašto atžvilgiu.
Jei netyčia iškrenta šakutė ar peilis, nederėtų lįsti po stalu jų ieškoti. Neatkreipdami svečių dėmesio, paprašykite šeimininko ar patarnautojo kito įrankio.
Jei netyčia sudaužėte taurę, mandagiai atsiprašykite, tačiau neatgailaukite, nesisiūlykite nupirkti tokią pačią ar net gražesnę.
Jei kuo nors apipylėte užstalės kaimyną, atsiprašykite jo, bet nepulkite apipiltojo šluostyti. Ypatingais atvejais, kai reikia šeimininkės pagalbos, atsiprašykite ir jos.
Geriant, stenkitės lūpų dažais neištepti taurių.
Nekritikuokite nieko, kas patiekiama ant stalo.
Šeimininkai turėtų žinoti, kad jie neturėtų baigti valgyti anksčiau už svečius, o ypač paskutinio patiekalo.
Taip pat nederėtų prie stalo:
Kramtyti nagų.
Čepsėti.
Krapštyti nosį.
Kuždėtis su stalo kaimynu ar šnabždėti ranka prisidengus burną.
Brūžinti ar baladotis kojomis ar barbenti pirštais ar stalo įrankiais.
Kramtyti kramtomąją gumą.
Riaugėti.
Kalbėtis mobiliuoju telefonu (tik kraštutiniu atveju).
Šukuotis ar dažytis.
Rūkyti (nebent stovi peleninė bei niekas neprieštarauja).
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!