Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus

Kaip išsirinkti kokybišką arbūzą?

• Yra labai paprastas būdas, patikrinti ar arbūzas sunokęs ir yra geras... tereikia patapšnoti delnu į jo žievę - jei skamba dusliai, vadinasi valgymui jis tinkamas.

• Taip pat, vertėtų rinktis arbūzą su aiškia gelsva dėme, tai reiškia kad jis bus sunokęs natūraliai, t.y. arbūzas gulėjęs ant žemės ir toje vietoje tiesiog, negavęs saulės.. Jei ši dėmė balta, vertėtų žiūrėti atsargiai, gali būti kad arbūzas arba dar neprinokęs arba nokintas nenatūraliai.

• Arbūzo uodegėlė turi būti sausa. Jeigu ji žalia, – arbūzas nėra prinokęs.

• Be to, prinokęs arbūzas turi glotnią žalią, žinoma be jokių pažeidimų, įdaužimų ar įbrėžimų žievę.

• Vertėtų rinktis kuo didesnį, ir kuo lengvesnį. Sunkus arbūzas, tai neprinokusio arbūzo ženklas.