Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti perkant maisto produktus

Kaip išsirinkti kokybišką arbūzą?

• Yra labai paprastas būdas, patikrinti ar arbūzas sunokęs ir yra geras... tereikia patapšnoti delnu į jo žievę - jei skamba dusliai, vadinasi valgymui jis tinkamas ir greičiausiai bus sunokęs.

• Taip pat, vertėtų rinktis arbūzą su aiškia gelsva dėme, tai reiškia kad jis bus sunokęs natūraliai, t.y. arbūzas gulėjęs ant žemės ir toje vietoje tiesiog, negavęs saulės.. Jei ši dėmė balta, vertėtų žiūrėti atsargiai, gali būti kad arbūzas arba dar neprinokęs arba nokintas nenatūraliai. Beto, vertėtų rinktis tą arbūzą kuris turi mažiausią gelsvą dėmę viename šone.

• Arbūzo uodegėlė turi būti sausa. Jeigu ji žalia, – arbūzas greičiausiai bus neprinokęs.

• Prinokęs arbūzas turi glotnią žalią, žinoma be jokių pažeidimų, įdaužimų ar įbrėžimų žievę. Iš kitos pusės.. prinokusio arbūzo žievę lengva įbrėžti nagu.. tad, prekybos centruose ieškoti arbūzo idelia žieve būtų netgi keista..

• Nepirkite įskilusio arbūzo.

• Geriau ir sveikiau būtų pirkti visą arbūzą, nei supjaustytą. Jei arbūzą pauosčius juntamas rūgštus kvapas – verčiau jo nevalgyti, galima netgi ir apsinuodyti.

• Vertėtų arbūzą rinktis iš vidutinių, ir kuo lengvesnį. Sunkus arbūzas, tai neprinokusio arbūzo ženklas. Mažiausi gali būti neprinokę, o didžiausi arbūzai - gali būti pernokę arba su didžiausiu kiekiu nitratų.

• Gerai prinokęs arbūzas gurgžda net ir nestipriai jį spustelėjus.

• Geltonieji arbūzai išsiskiria gausesniu citrulino kiekiu, kuris atpalaiduoja kraujagysles, pasižymi kraujagysles plečiančiu poveikiu,

• Raudonieji arbūzai išsiskiria didžiausiu kiekiu likopeno, kuris yra stipriausias natūralus antioksidantas - mažina tikimybę susirgti vėžiu, stiprina imuninę sistemą, skatina ląstelių atsinaujinimą, gerindamas kraujotaką - saugo nuo širdies ligų.

• Ir dar.. arbūzų sezonas prasideda maždaug liepos paskutinėmis dienomis, taigi ankščiau perkami arbūzai gali būt užauginti ir nokinti dirbtinėmis sąlygomis.