Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus
Kad duona nesužiedėtų ir nesupelytų, ją galima laikyti viršutinėje šaldytuvo lentynėlėje, polietileniniame maišelyje. Būdama maišelyje, duona nepraras drėgmės, o žema temperatūra ją apsaugos nuo supelėjimo.
Tačiau, duonos kepėjai, duoną pataria laikyti ne šaldytuve, o medinėje duoninėje - sausoje vietoje, gerai vėdinamoje patalpoje, kambario temperatūroje. Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos galima padėti obuolio skiltelę.
Naudojamą duoninę būtinai vieną kartą savaitėje išvalykite iš jos trupinius, išplaukite silpnu geriamosios sodos ir acto tirpalu ir gerai išdžiovinkite.
Didelėje duoninėje ketvirtis duonos greičiau sudžius negu visas kepalėlis. Įsigydami duoninę, pagalvokite, kiek duonos joje laikysite, daug ar mažai.
Polietileninius maišelius, kuriuose laikoma duona, reikia išplauti šiltu vandeniu ir gerai išdžiovinti.
Laiku nesuvalgyta duoną galima užšaldyti šaldiklyje - itin žema temperatūra stabdo duonos senėjimo procesus. Duoną atšildžius ji bus bene tokia pat minkšta.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!