Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus

Ką vertėtų žinoti laikant duoną?

• Kad duona nesužiedėtų ir nesupelytų, ją galima laikyti viršutinėje šaldytuvo lentynėlėje, polietileniniame maišelyje. Būdama maišelyje, duona nepraras drėgmės, o žema temperatūra ją apsaugos nuo supelėjimo.

• Tačiau, duonos kepėjai, duoną pataria laikyti ne šaldytuve, o medinėje duoninėje - sausoje vietoje, gerai vėdinamoje patalpoje, kambario temperatūroje. Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos galima padėti obuolio skiltelę.

• Naudojamą duoninę būtinai vieną kartą savaitėje išvalykite iš jos trupinius, išplaukite silpnu geriamosios sodos ir acto tirpalu ir gerai išdžiovinkite.

• Didelėje duoninėje ketvirtis duonos greičiau sudžius negu visas kepalėlis. Įsigydami duoninę, pagalvokite, kiek duonos joje laikysite, – daug ar mažai.

• Polietileninius maišelius, kuriuose laikoma duona, reikia išplauti šiltu vandeniu ir gerai išdžiovinti.

• Laiku nesuvalgyta duoną galima užšaldyti šaldiklyje - itin žema temperatūra stabdo duonos senėjimo procesus. Duoną atšildžius ji bus bene tokia pat minkšta.