Dabar esate » Virtuvės subtilybės » Ką vertėtų žinoti laikant maisto produktus Šokolado magija
Šokolado negalima laikyti labai šiltoje vietoje, veikiant tiesioginiams saulės spinduliams. Peršilimas skatina kakavos sviesto kristalų susidarymą paviršiuje, šokoladas pasidengia pilkomis apnašomis, atrodo kaip supelijęs, tačiau tokio šokolado kokybė išlieka gera.
Anot galiojančių standartų, šokolado papilkėjimas yra neleistinas, nes prarandama prekinė išvaizda. Laikant drėgnoje aplinkoje šokoladas taip pat pabala paviršiuje susidaro cukraus kristalai.
Šokoladas yra jautrus temperatūrai bei drėgmei. Šokoladą patartina laikyti sausoje vietoje, apie 18 C temperatūroje, tuomet jis ilgai išliks gardus. Laikant aukštesnėje nei 24 laipsnių temperatūrai pradeda tirpti kakavos sviestas, tuomet šokoladas deformuojasi, pasikeičia jo spalva.
Jei šokoladas yra be priedų, jo tinkamumo vartoti laikas yra pusė metų,
Jei su priedais trys mėnesiai.
Baltas šokoladas laikomas tik mėnesį.
Pirkdami šokoladą prekybos centruose atkreipkite dėmesį į jo pagaminimo datą, tinkamumo vartoti laiką bei tai, prie kokių prekių parduotuvėje šokoladas buvo laikomas. Šokoladas sugeria aplinkos kvapus, todėl netinkamai laikomas netenka savo malonaus aromato.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!